p.zsuzsa 2008.05.22. 10:18

Reneszánsz év

"Úgy látszik , eleink nem csupán kívül viseltek a tagjaikon páncélt, de a gyomruk is bádoggal volt bélelve." -Jókai Mór
Gróf Thurzó Szaniszló galgóci úr asztalánál 1603. január elsején ezt az ételsort szolgálták fel:

1. Tehénhús tormával
2. Kappan, mézelt tésztával
3. leves, kenyérrel kolbász
4. Kecsege sóba
5. Gyümölcsös lével bíberfark
6. Indiai tik (pulyka)
7. Borjúbél tejbe
8. Báránytüdő tiszta borssal
9. Bárányhús lemóniával

10. Lúd tiszta borssal
11. Borjúhús ispékkel
12. Savanyúkáposzta tehénhússa
13. Lúd sütvel
14. Apró madár disznóhús pecsenyével
15. Császármadár sütve
16. Pástétom
17. Ostya béles
18. Apró pástétom

 

szerintünk: (0/5)
szerintetek: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetenyigeza.blog.hu/api/trackback/id/tr84481889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása