Biljana Srbljanovic: Sáskák
Premier a Katonában


A neves szerb drámaíró és színházi rendező, Biljana Srbljanović Sásákák című darabja kerül bemutatásra 2008. május 16-án a Katona József Színházban. A generációk közötti megnemértettséget és a családtagok egymáshoz való viszonyait finomkodás nélkül feltáró színdarab Máté Gábor rendezésében kerül színre.


Biljana Srbljanović

A Sáskák "szomorú bohózat". Témája az öregedés és a halál, amit két generáció viszonyán, a koravén fiatalokén és a szokatlanul életerős öregekén keresztül mutat be. "A sáskák igazán elragadó rovarok, békések, - de néha, kiismerhetetlen okokból, elhatározzák, hogy csoportot alkotnak, és elképesztő károkat okoznak. Egy fél óra alatt képesek egy hatalmas földterületet tönkretenni. Ez volt számomra a darabomban szereplő emberek metaforája. Egyenként szeretetreméltóak, de jaj, ha csoportként lépnek föl. A cselekmény két részben játszódik, egy nyár elején és végén. Minden szereplő nagyon öreg, kiváltképp a legfiatalabbak. Mindenki folyamatosan eszik, és mindig, mindenütt esik az eső." Biljana Srbljanović

forrás:Katona József Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://hetenyigeza.blog.hu/api/trackback/id/tr43478350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása